Vlinderstruik op stam

De plant staat mooi op een balkon of in een leuke pot op het terras

De vlinderstruik is een prachtig bloeiende plant die men als struik kan aanschaffen maar ook als vlinderstruik op stam. Talloze prachtige vlinders komen op de nectar af die de plant produceert. De vlinderstruik opstam bloeit van Juli tot September en creƫert prachtige purper blauwe bloemen. De vlinderstruik heeft een hoge sierwaarde en is een aanwinst voor uw tuin of balkon.

Vlinderstruik op stam

Soorten vlinderstruik op stam

De vlinderstruik op stam zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Donkerpurper, violet, paarspurper of met een helder roze grote bloem. Je hebt lagere vlinderstruiken op stam met een brede groei of een hogere vlinderstruik op stam met een brede groei. Er zijn vlinderstruiken op sta die wel tot 2 meter hoog kunnen uitgroeien.

Snoeien vlinderstruik

Het terugsnoeien van de vlinderstruik op stam gebeurt op een zelfde wijze als de normale vlinderstruik. De uitgebloeide bloemen altijd verwijderen daar er daardoor weer nieuw bloemen ontstaan. Ook de hoofdtakken zal je regelmatig terug moeten snoeien om de plant volledig tot zijn recht te laten komen. Het beste kunt u de vlinderstruik op stam snoeien in het begin van de herfst of in het vroege voorjaar voor de bloei.